Spēlfilma JELGAVA'94

21.Augusts, 2020, 21:00

JELGAVA '94

Spēlfilma, 2019. gads, režisors Jānis Ābele

21. augustā Viļānu Muižas parkā plkst. 21.00

 

Īsā sinopse:

Filma ir par jaunu cilvēku, kurš ir sevis un sava ceļa meklējumos ar vēlmi pretoties tik ierastajai kārtībai – nekļūt tādam, kā visi. Galvenais varonis, pusaudzis – Jānis, vēlas iepazīt tuvāk klases jaunpienācēju Kristīni, kuras interešu vadīts, ir gatavs pievērsties tā laika alternatīvajai mūzikai un kultūrai.

Filmas “Jelgava ’94” stāsta centrā ir četrpadsmitgadīgais Jānis, Jelgavas puika ar “zubra” līmeņa mācību sasniegumiem, kurš cenšas būt neviena nepamanīts. Tomēr iemīlēšanās klasesbiedrenē Kristīnē un nejauši iegūtie draugi Nāve un Zombis neatgriežami aizsāk jaunu lappusi Jelgavas pusaudža dzīvē – ir jāspēlē grupā, jāklausās metāls, vajadzīgas īstās drēbes un līdz asarām jānoved skolotāji un vecāki.

 

Filma  veidota JURA PODNIEKA STUDIJĀ. Režisors Jānis Ābele, scenārija autors Matīss Gricmanis, operators Aigars Sērmukšs, mākslinieks Aivars Žukovskis, producente Antra Cilinska. Šī ir debijas filma jaunajiem aktieriem Bruno Biteniekam, Aleksim Tauriņam, Endijam Žukam, Elizabetei Zviedrei. Filmā piedalās arī tādi visiem labi pazīstami kā aktieri Andris Keišs, Guna Zariņa, Ieva Puķe, Kaspars Gods, Māra Ķimele, Elīna Vaska, Jānis Jarāns un citi. Filma saņēmusi Nacionālā Kino centra finansējumu. Tās tapšanu atbalstīja Jelgavas pilsētas pašvaldība, Fortum un Latvijas Zaļais punkts.

 

Filmas tīzeris: https://youtu.be/Tar1wYfwTuU

Foto: https://failiem.lv/u/v959fcs3

 

Iesaki citiem: